HEM
OM MIG
TJÄNSTER
VARFÖR VÄRDERA?
ÄDELSTENAR, SMYCKEN & KLOCKOR
TIPS
KONTAKTA MIG

TIPS

Kan jag som privatperson göra något för att minska risken för olyckshändelser?

Smycken & klockor
Rengör dina smycken. Damm i kombination med exempelvis hudkräm/hudtranspiration kan vara förödande, det blir en slipeffekt som kan liknas vid fint sandpapper som sliter mellan exempelvis länkarna på armband, halskedjor, ringar med infattade stenar, länkarna på en klocka (var försiktig och kontrollera att den är vattentät). Tänk också på att medellivslängden för ett läderband är ca 1-2 år, så byt ofta!

Vid rengöring av smycken, använd diskmedel, en gammal tandborste och varmt vatten och var försiktig. Resultatet kommer att bli en riktig wow-upplevelse: -”Oj då, var det så här vackert!”

Glöm inte dina örhängen som du aldrig tar av dig – rengör dem! Mekanismen håller dem då på plats. Fett/transpiration från huden gör att exempelvis en snurrebuss lätt glider av, och därmed är olyckan/förlusten ett faktum.

Pärlor
Ett pärlhalsband är uppträtt med sidentråd, det får inte bli för stort glapp mellan knutarna, låt fackhandeln trä om dem – hellre en gång för mycket än en för lite. Du kan rengöra pärlorna med en mild tvållösning. OBS! Tillåt inga lösningsmedel i form av parfym eller hårspray komma i kontakt med pärlorna. Spraya först, låt det dunsta/torka – sen kan du ta på dig dina pärlor.

Lås
Smyckenas lås är känsliga ställen. Kontrollera ofta att exempelvis instickslås ”klickar till” ordentligt, att springringarna är spänstiga, säkerhetsåtterna sitter som de ska etc.

Listan på skötseltips kan göras lång. Men känner du dig osäker över något är du varmt välkommen att kontakta ABV Värderingskonsult. Jag bistår gärna med hjälp/råd. 

Praktfull bit av korall, vackert oxblodsröd lätt polerad.
Ca. 0,5 kg. 20 cm hög.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.